Allied Telesis
 
 
Avira
 
 
CUSTOM
 
 
Fujitsu
 
 
OKI
 
 
Techno Pro
 
 
Toshiba Barcode Printers
 
 
Toshiba MFP
 
 
GajShield
 
 
WiseMo
 
 
  Начало » Полезно » • Технологии за печат на баркод етикети


• Технологии за печат на баркод етикети
• Технологии за печат на баркод етикети

Технологии за печат на баркод етикети

Увеличете максимално възвръщаемостта на инвестициите си и спестете с помощта на технологиите на Toshiba.

 

Технологии за печат с баркод принтери на Toshiba

 

Технологиите, които Toshiba внедрява във високия си клас баркод принтери, прави компанията водеща в областта в редица държави.


Предимства на технологията "Near Edge"


Благодарение на предимствата, които предлага за баркод принтерите на Toshiba, Near Edge беше революционна технология в печатането на етикети.

Основното предимство на технологията е, че изисква много по-малко работно натоварване на главата. Това се отразява в увеличаване на следните ползи:

 • По-малко износване на печатащата глава и следователно по-дълъг експлоатационен живот. Този факт позволява на Toshiba да предложи най-ниската цена за печат на км. на пазара.
 • Поддържана по-висока скорост на печат без увеличаване на износването на главата.
 • Възможност за повдигане и спускане на главата бързо и ефективно.

 

 

Тази последна функция се реализира чрез инсталиране на опция, която повдига главата автоматично при откриване на област от етикета без печат.

Тази опция е позната като “Ribbon Save Module”. Tя се използва за спестяване на тази част от лентата, където не се отпечатва текст. Например, ако на тази част от лентата вече има нещо разпечатано.

Пример за това колко лента се спестява може да се види, като се сравни площа на изразходваната лента, с и без “Ribbon Save Module”, в изображението по-долу:

На този етикет се отпечатват само данните за баркода и изтичането на срока на годност или предпочитаните данни за консумация, което представлява приблизително 20% от общата височина на етикета. Резултатът от използването на опцията е - "РЕАЛНАТА ИКОНОМИЯ В РАЗХОДИТЕ ЗА ЛЕНТА Е 80%"
 

По-бавно изхабяване на ГЛАВАТА при термодиректен печат

Искаме да подчертаем, че тази опция за повдигане на главата може да се използва и при печат на термо хартия. В този случай спестяванията не се получават от по-малък разход на консумативи, а в по-бавното изхабяване на главата.

Това се случва, защото се избягва триенето между термо хартията и главата, когато главата е повдигната в зоните, където няма печат. По този начин, когато използвате термо материал (който е много по-агресивен за главата от самата трансферна лента), той ще издържи много повече километри, без да повреди някоя печатна точка. 

Печат на променливи данни

Технологията за термотрансферен печат е най-ефективното, рентабилно и надеждно решение за отпечатване на променливи данни в реално време. Такива например са срокове на годност, броячи, баркодове и др. По този начин е възможно да печатате етикети колкото, когато и както искате.

Лесните за употреба термотрансферни принтери създават трайни, висококачествени етикети бързо, с лесна поддръжка на ниска цена. Тези принтери ще спестят на бизнеса ценно време и пари.

По-ефективен, гъвкав и печеливш

Термотрансферните принтери TOSHIBA позволяват отпечатване на единични етикети, без да е необходимо да се отпечатват цяла серия, както и отпечатването на етикети с променливи данни (поредни номера, променлива информация и т.н.). Това ви позволява ефективно да управлявате дейностите, свързан с печат, особено в компании, които произвеждат голям брой различни продукти.

Въпреки това, днес все още има компании, които не използват принтери TOSHIBA за отпечатване на техните етикети и продължават да ги купуват вече отпечатани. Или компании, които отпечатват само партиди и срок на годност, а не използват широките възможности за печат на променливи данни, които дават принтерите TOSHIBA.

Това са няколко примера за данните, които обикновено се отпечатват и които често се променят на всеки етикет.

 • Серийни номера
 • Дати на опаковане или срок на годност
 • Съставки, алергени, номер на партидата
 • Адрес, потребителски данни и т.н.

 


Предимства на термотрансферните принтери

Термотрансферните принтери са най-ефективното, рентабилно и надеждно решение за отпечатване на етикети с променливи данни.

 • Принтери, перфектно пригодени за работа в сферата на производството.
   
 • Отличното качество и дълготрайност - термотрансферните принтери могат да създават изображения с висока разделителна способност. В зависимост от използваната лента предлагат отлични нива на устойчивост на триене, светлина, температура, разтворители и др.
   
 • Печата кавото, когато и колкото искате.
   
 • Бързо време за печат и висока скорост на пропускане на празни места, като същевременно осигуряват най-добра надеждност за най-критичните приложения.
   
 • Лесна поддръжка, подмяна на ключови части без инструменти, като глава и ролки, плюс лентата за печат, която предпазва главата за по-дълго.
   
 • Повече опции за печатни медии, термотрансферните принтери могат да печатат на широк спектър материали като хартия, синтетика, текстил и др.
   
 • Като цяло термотрансферните принтери могат да създават трайни, висококачествени етикети, като същевременно спестяват вашето време и пари.

 

Защо да използвате термотрансферни принтери (с лента)

 

Преди всичко сигурност

Бисфенол А (BPA), токсичен продукт, който може сериозно да повлияе на човешкото здраве, продължава да се използва в определени термо материали. Този продукт наскоро е добавен в списъка с опасни вещества SVHC на регламента REACH.

Превъзходно качество и издръжливост

Печатът, направен върху термо етикет, може да бъде по-лесно повлиян от драскотини, пряка светлина, топлина, външни агенти и може да стане нечетлив. Етикетите, отпечатани с лента, имат по-висока устойчивост при който и да е от тези елементи. Освен това има лента, подходяща за печат върху различни материали. Печатът може да устои практически на всяко вредно въздействие, което позволява трайност за цял живот.

Универсално решение

Наличните термо материали са много ограничени, като почти няма разлики между тях, която да влияе върху трайността на печата. От друга страна, има различни ленти, в различни цветове (черен, жълт, червен, син и т.н.) и с различни субстрати (смола, восък, восъчна смола), които позволява да се печата върху матови, гланцирани, синтетични хартии, тъкани и др., за да се адаптира към нуждите на всяка компания.

По-добро използване на консумативи

По принцип потребителите са склонни да смятат, че термодиректният печат (TD) е по-евтин, тъй като не изисква консумация на лента (ribbon), но всъщност печатащата глава се износва повече при печат директно върху етикета, така че дълготрайността на главата е по-малка. Това ще означава подмяна на главата в по-кратък период от време, отколкото при термотрансферен принтер (TT).

В допълнение, използването на 800 метрова лента (Toshiba AG6E), заедно с Ribbon Save Module значително намалява времето, в което баркод принтерът не работи заради подмяна на лентата, минимизира износването на главата, подобрява автономността и ефективността на работния процес, като изисква по-малко промени в консумативите и по-ниски разходи за употреба.

 

Минимизирайте износването на главата

При термодиректен печат (TD), термо хартията е в пряк контакт с главата и действа като шкурка, триейки повърхността на главата. Когато лентата е поставена между хартията, която ще бъде отпечатана, и главата, тя действа като защитен слой, удължавайки полезния живот на главата. Всички производители на термотрансферни принтери посочват някои гаранционни стойности за печат върху термични материали, а други за печат с лента.

 

При Toshiba живота на принтерната глава B-EX4T2 е 75 километра, при използването на одобрена лента, и 50 километра, при използване на термо хартия, т.е. 33% икономия.

С препоръчителната крайна цена на главата, посочените километри живот и броя на отпечатаните етикети на ден можем да разберем спестеното количество само от преждевременното износване на главата.

 

 

RFID печат

Благодарение на усъвършенстваната технология и ниската цена на RFID маркерите на Toshiba, ползите от използването на RFID не могат да бъдат пренебрегнати. RFID технологията дава възможност за ефективно управление на стоковите потоци и извършване на инвентаризации по оптимален начин.

 

Приложение

Поради многобройните приложения в множество сектори, промените във веригата на доставки могат да бъдат описани като революционни. Тъй като всеки артикул може да се идентифицира и проследи, точността (например при вземане на поръчки и изпращане) значително се увеличава и времето, необходимо за проверка на продуктите при получаването им, се намалява значително.

 

 

 

Технологията за предаване на всякаква информация

Технологията RFID (радиочестотна идентификация) гарантира, че продуктите, включващи програмиран етикет (чип етикет), могат да предават уникални данни чрез радиосигнали. „Умният“ маркер е ключът към информация, като местоположение на продукта, състояние и т.н. Това означава, че с помощта на устройства за четене (RFID терминали, четци, антени и т.н.) получавате надеждна информация за вашите продуктите, доставки и т.н. бързо и без проблем. Достатъчно е например да минете палет през арка, за да регистрирате всичко. Оптичното сканиране вече не е необходимо.

 

Внедрете RFID решения с Toshiba

В допълнение към знанията и софтуера, Toshiba разполага и с необходимите принтери за програмиране на RFID чиповете по време на печат на етикети. Индустриалните принтери от серията B-EX4T1 и B-EX6T1 могат да отпечатват етикети с RFID чип и са признати за най-надеждни на пазара.

Те включват изключителна система, която осигурява защита, за да не се повреди RFID чипа. Освен това той проверява записа, за да намали разходите и да увеличи надеждността на всяко приложение. Те могат да произвеждат RFID етикети без грешки и с висока скорост на производство, което е безспорно изискване за критични работни среди.

                                                                   

 Етикети

В допълнение към софтуера и хардуера, Toshiba разполага и с широка гама самозалепващи RFID етикети. „Умният“ дизайн на антената на етикета го прави изключително тънък, без да намалява производителността.

 

Технология в реално време

Използването на RFID се превърна в пазарна тенденция при дистрибуция в голям мащаб, модни вериги и др. Автоматичното проследяване на продуктите, от производството до онлайн продажбите и достъпът до ценна информация в реално време, се превърнаха в главен елемент на конкурентоспособните потребителски продукти. Вижте изброените по-долу предимства и вземете решението да преминете към тази технология с бързо внедряване.

 

 

Спестяване на време, точна информация, достъпна цена

RFID технологията се използва за контрол на потока от стоки, местоположението им, за инвентаризация и т.н. Поддържането на управлението и контрола на пълна, обстойна и актуална информация за продуктите в склада често е задача, която благодарение на RFID технологията вече не изисква ръчни операции. Получавате бърза и точна информация. Благодарение на автоматизацията, спестява много време и персоналът може да се използва по-ефективно. Освен това, поради широката употреба, цените на етикетите са спаднали значително през последните години, което прави RFID технологията достъпна и гарантира бърза възвръщаемост на инвестицията.

 

 

Всички цени на сайта са с включено ДДС!
ALLIED TELESISATraining CenterAVIRACLOVERCUSTOMEgoSecureFLORALabelsFUJITSUGAJSHIELDGDATAOKITARGUSTHE MAGIC TOUCHTOSHIBAWiseMo